5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Karayolundaki çukur canına mal oldu

ÇANAKKALE’de kaza riskini azaltmak için genişletme çalışması yapılan Bayramiç- Ezine karayolunda köprü yapımı için açılan üç metre derinliğindeki çukura uçan motosikletin sürücüsü 51 yaşındaki Mehmet Şah Özer yaşamını yitirdi.

Bayramiç İlçesi'ne bağlı Nebiler Köyü'nde yaşayan ve hem çiftçilik, hem de kamyon şoförlüğü yapan Mehmet Şah Özer, Pınarbaşı Köyü yakınlarındaki domates tarlasını sulamak için dün 21.30 sıralarında plakasız motosikletiyle yola çıktı. Sabaha kadar eve geri dönmeyince ailesi meraklanarak Özer’i aramaya başladı. Tarlada yapılan tüm aramalara rağmen Özer’in izine rastlanamadı.

Bugün de 15.00 sıralarında genişletme çalışmalarının devam ettiği Bayramiç- Ezine karayolunun 10'uncu kilometresinde, köprü yapımı için Bayramiç’ten Ezine yönüne giden şeridi kazılarak açılan üç metre derinlikteki, yağan yağmur nedeniyle su dolan çukurun içinde Özer’in cesedi ve motosikleti bulundu. Özer'in cesedi ve motosikleti çukurdan çıkarıldı. Çukurdan çıkarılan cesedin otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderileceği bildirildi.

Savcılık, çalışmaların devam ettiği yolda gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını, ihmal olup olmadığını belirlemek için olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada açılan çukurun çevresinde yön gösteren uyarı tabelaları bulunmasına rağmen Özer’in yakınları, alınan önlemin yeterli olmadığını ve ihmal bulunduğunu ileri sürdü. Aile, müteahhitten şikayetçi olacaklarını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 17:56:13
Güncelleme :12 Ağustos 2008 Salı 11:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?