5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Kazdağları alevlerden kurtuldu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyünde, Kazdağları'nın eteklerinde 2 gün önce çıkan orman yangını büyük uğraşlar sonunda söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 

Yetkililer 2 gün önce Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyü yakınlarında bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan orman yangının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü belirterek, "Uzun çalışmalar sonunda bölgedeki yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 

Havadan ve karadan yapılan hummalı çalışma sonunda ekiplerimiz alevlerin Kazdağları'nın diğer bölgelerine sıçramasına engel oldu. Yaklaşık 150 hektar ormanlık alanın tahrip olduğu bölgede şu an soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi. 

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı da yaptığı açıklamada, orman yangının başarılı bir çalışma ile kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının çıktığı Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyü yakınlarındaki vadi ulaşımın çok zor olduğu bir alan. Vatandaşların gitmediği bu yerde yangının çoban ateşinden ya da başka bir sebepten çıkma ihtimali üzerinde duruluyor. Jandarma ekipleri de yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırmasını sürdürüyor" dedi. 

Vali Kırlı, yangına planlı ve programlı bir müdahale yapıldığını ifade ederek, "Bu konuda ekiplerimiz çok ciddi ve başarılı bir operasyon yaparak yangının Kazdağları'nın büyük bir bölümüne sıçramasını önlediler. Bu konuda vatandaşlarımızın da yardımları oldu. Bölgede yangın kontrol altına alınmış durumda. Ancak yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Soğutma çalışmaları çok önemli. Rüzgarın yeniden bu bölgeleri alevlendirme durumu olabilir. Ekiplerimiz aralıksız olarak bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Buradan şunu açıkça söylemek isterim. Bu bölgeler 1 yıl içerisinde tamamen ağaçlandırılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece Ayvacık'taki bu alan değil, Çanakkale il merkezinde geçtiğimiz hafta içerisinde 500 hektarlık alanın yandığı bölge de kısa sürede ağaçlandırılacak. Bu bölgelerin yeniden yeşil yorganına kavuşması için gereken yapılacak" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 15:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?