5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Kazdağları için dev miting

Kaz Dağları ’nda altın aranmasına karşı, bugün Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir miting düzenleniyor.

Kaz Dağları ve Madra Dağı Çevre Platformu Yürütme Kurulu Başkanı ve Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, "Altına Hayır" mitingine 34 belediye, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılacağını söyledi.

Sarıbaş, mitingin Türkiye’de bugüne kadar yapılan en büyük çevre mitingi olacağını, Türkiye’deki çevrecilerin yanı sıra Atina, Midilli ve Selanik’ten de katılım beklediklerini kaydetti. Sarıbaş, "15 yıl gibi bir sürede madenciler tarafından getirileceği iddia edilen 5 milyar dolarlık bir gelir için yılda 10 milyar dolara yaklaşan tarımsal ve turizm değerimizi yok edemeyiz" dedi.

TBMM İdare Amiri ve CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük de, Çanakkalelilerin ilin yaşanılabilir, yaşanmaktan keyif alınacak, herkesin yaşamaya özlem duyduğu bir bölge olmaktan çıkmasını sağlayacak her girişimin karşısında olduklarını belirtti. Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, siyanür, kükürtdioksit, azotoksit, uçucu küller, karbondioksit ve radyoaktif madde salınımlarının bölgedeki hakim rüzgarın etkisiyle Kaz Dağları’ndaki ormanları yok ederek, verimli tarım arazilerini, solunan havayı ve yöredeki içme sularını ciddi tehdit altında bıraktığını ifade etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 11:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?