2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Kendimizi Çanakkale'de bulduk!

Azeri model Günay Musayeva ile evlenen ünlü oyuncu Tolga Karel, Troia Moda Haftası etkinlikleri öncesi eşinin teklifi üzerine 253 bin şehidin bulunduğu Çanakkale'ye geldi.

Çanakkale'de ilk olarak Aynalı Çarşı'yı gezen ünlü oyuncu Tolga Karel ve Azeri model eşi Günay Musayeva, daha sonra şehrin simgesi haline gelen Kordon Boyu'ndaki ünlü Troy atının önünde Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile bir araya geldi. Vali Tuna, tarihi ve turistik açıdan önemli bir yere sahip olan Çanakkale'nin tanıtımı konusunda yapılan etkinliklerin önemine değinerek, "Troia Moda Haftası öncesi ilimize gelen sanatçılarımıza hoş geldiniz diyorum. Kendileri milyonlarca insanların ilgisine sevgisine mahzar olmuş insanlardır. Kendileri bizler için birer değerdir. Aslında Türk dizileri dünyaya da açılıyor. O sebeple ülkemizin tanıtımına da çok büyük katkılar sağlıyorlar. Biz de bu kapsamda bundan karlı çıkıyoruz. Bundan hem sanatçılarımız kazansın hem biz Çanakkale olarak bundan bir kazanç sağlayım. Bunu istiyoruz. Troia insanlığın ortak kültür mirası" dedi.

Vali Tuna, ünlü oyuncu Tolga Karel'in de oynadığı "Yaprak Dökümü" dizisini izleyip izlemediği konusundaki soru üzerine ise, "Dizideki oyuncular oyunlarını sergiliyor. Tabii ki hepsi aynı oranda sevilmiyor ancak Yaprak Dökümü bizim seyrettiğimiz bir numaralı dizilerden bir tanesiydi. Dizide birçok şey eleştirilebilir ama insanların eminim ki orada kendilerinden bulduğu bir şeyler var" ifadelerini kaydetti.

"YAKINDA ÇOK GÜZEL BİR OSMANLI PROJESİNE BAŞLIYORUZ"
Ünlü oyuncu Tolga Karel ise balayına çıkma hazırlığındayken eşinin isteği üzerine Çanakkale'ye geldiğini belirterek, "Aslında biz balayına çıkacaktık. Kendimizi bir anda Çanakkale'de bulduk. Eşim özellikle bu vatan toprağı için ölenleri, şehitlikleri görmeyi çok istedi. Ben de düşüncesine saygı duydum ve Çanakkale'ye geldim. Burası gerçekten çok kıymetli bir yer" dedi. Karel, sanatçı olarak ziyaretinin bir başlangıç olmasını isteyerek, "Umarım bu bir başlangıç olur. Birçok sanatçı arkadaşımız gelip burayı ziyaret eder çünkü bu ülkenin başladığı nokta Çanakkale. Bu insanlar bu toprak ve vatan için kanlarını akıtmışlar" açıklamasını yaptı.

Karel, yakında çok güzel bir Osmanlı projesine başlayacaklarını da belirterek, "Başbakanımız da TRT'de yayınlanacak bu projeyi destekliyor. Bu sebeple de kendisi televizyona ciddi değer veriyor ve yatırımlar yapıyor. İstanbul'da bin 700 dönüme yakın bir yerde bu proje için plato kuruldu. Türkan Şoray ve Fikret Hakan ile yapacağımız bir proje bu" diye konuştu.

"BURADA SADECE TÜRKLER DEĞİL, AZERBAYCAN'DAN GELİP ŞEHİT OLANLAR DA VAR"

Tolga Karel'in eşi Günay Musayeva ise Çanakkale'ye ilk kez geldiğini belirterek, "Yıllardır buraya gelmeyi çok arzuluyordum. Burada sadece Türkler değil, Azerbaycan'dan gelip şehit olanlar da var. Bence Azeri-Türk diye bir şey yok. Ben kendimi de burada Türk olarak hissediyorum. Burası benim ikinci vatanım. Hem Azeri şehitlerini hem Türkleri hem de diğer ırklardaki şehitleri ziyaret etmek için özellikle Çanakkale'ye gelmek istedim" ifadelerini kaydetti. Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, ünlü oyuncu Tolga Karel ve Azeri model eşi Günay Musayeva'ya günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 17:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?