6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Kepez'e modern yat limanı

Çanakkale merkeze bağlı Kepez Beldesi’ne modern bir yat limanı yapılması için proje çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, yeni yapılan limanın bulunduğu bölgeden itibaren yapılması planlanan yat limanının önemine değinerek, "Ayvalık’tan İstanbul’a kadar yatların giriş yapacağı bir yer maalesef yok. Çanakkale merkezde bulunan yat limanına da aynı anda 3-4 yatın yanaşması mümkün değil. Çanakkale’de yatlarla alakalı bir gümrük kapısının açılması gerekiyor. Kepez Beldesi’ne kurulacak olan bu yat limanı bölgedeki turizmi de canlandıracak. Bu projeye bütün Çanakkaleliler’in sahip çıkması lazım. 4-5 milyon dolarlık bir yatırım olan yat limanı projesi konusunda birkaç firmayla görüşmelerimiz sürüyor. 300 yat kapasiteli olacak bu limana 90 bin metreküp dolgu yapılacak. 280 metrelik bir mendireğin yapılmasının planlandığı yat limanı projesini, yap işlet devret modeli ile yapmayı düşünüyoruz. Bu projede sadece yat limanı yer almayacak. Aynı yerde kafeteryalar, konaklama tesisleri ve benzeri sosyal tesisler de bulunacak. Proje ve ÇED raporu hazır halde bekliyor. Amacımız en kısa sürede bu projeyi hayata geçirmek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 17:41:39
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet tosun IP: 213.74.27.xxx Tarih : 30.06.2005 08:32:55
Çok güzel bir haber.Çanakkale li olarak Çanakkale de amatör veya profesyonel denizciliği geliştirecek ve yöreye katkısı büyük olacak bir yatırım.ancak temennim 10 yıllarca beklememek.Tüm emeği geçenlere ve geçeceklere şimdiden teşekkürler.