4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Kimyacılar ÇOMÜ'de buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen 3. Ulusal Analitik Kimya Kongresi başladı. 

Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'ndeki kongrede Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Turgut Gündüz, TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuarı Müdürü ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Güçer, Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Baran, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşet Aydın ve Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş'da birer konuşma yaptı.
 Kimyacılar, kongrelerinin ilk gününde 3 oturum düzenleyerek, çeşitli bilimsel konuları tartıştı. Bundan önceki kongrelere nazaran daha geniş ilgi gören kongrenin ilk gününde yerli ve yabancı bilim adamları bilgi ve görüşlerini paylaştı. Kongrede ayrıca Prof. Dr. Ali Osman Solak, Prof. Dr. Reşat Apak, Prof. Dr. Nuran Özaltun'un oturum başkanlığını yaptığı bilimsel toplantılar gerçekleştirildi. Kongreye katılanlar daha sonra Troia Antik Kenti'ni gezecek. Kongre yarın sona erecek.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?