5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Kontör dolandırıcılığı uyarısı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları cep telefonu ile aranıp kontör isteyen kişilere karşı uyardı. 

Yapılan açıklamada, "Yapmış olduğumuz araştırmalarda son günlerde kimliği belirsiz kişilerin cep telefonuyla aradıkları kişilere kendilerini polis ya da asker olarak tanıtıp suç isnat ettikten sonra kontör istedikleri belirlenmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın cep telefonuyla dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz" denildi. 

Cep telefonu ile dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için vatandaşların dikkatli olmalarını isteyen yetkililer, “Cep telefonları ile vatandaşlarımız aranarak kendilerini polis veya asker olarak tanıtmak suretiyle kendilerine suç isnat edilip çeşitli operatörlere ait kontör istenilerek dolandırıcılık yapıldığı tespit edilmiştir. Bu itibarla, vatandaşlarımızın duyarlı olmaları, bu gibi asılsız telefonlar geldiğinde inanmamaları, çok süratli bir biçimde polis ihbar telefonu olan 155'i arayarak bilgi vermeleri ve kesinlikle bu şekilde telefon açıldığında kontör göndermemeleri ilanen duyurulur" denildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?