30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Koyun beşiz doğurunca...

BİR BATINDA BEŞİZ DOĞURDU

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünde hayvancılıkla uğraşan Zafer Sezer'in koyunu, bir batında beş kuzu dünyaya getirdi.

Koyunun beş kuzu doğurması karşısında hem şaşıran hem de sevinen Sezer, ilk defa böyle bir olaya şahit olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Zafer Sezer, koyununun genellikle iki ya da üç kuzu dünyaya getirdiğini belirterek, "Koyunum iyi bir cins. Genellikle her yıl iki ya da üç kuzu verirdi. Bu yıl bir batında beş kuzu dünyaya getirdi. Böyle bir olay ilk kez başıma geldi. Kuzuların beşi de dişi. Koyun beş kuzuyu beslemekte zorlanıyor. Diğer koyunlardan süt alarak kuzuları biberonla içiriyoruz ya da kuzuları tek kuzulu koyunlara emzirtiyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Alper Parer de yörede bu tür doğumlar olduğunu belirterek, "Yöremizde hayvancılık bir hayli gelişmiş durumda. Genellikle iki ve üç kuzu doğumları çok sık görülüyor. Beş doğum çok sık olmasa da görülebiliyor. Bu yıl çoklu doğumlar arttı. Bu da yılın sert geçmemesinden kaynaklanan bir durum. Kuzular takviye süt ile sağlıklı bir şekilde büyütülebilir" diye konuştu.

BİR BATINDA BEŞİZ DOĞURDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 14:53:05
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 15:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?