5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

Çanakkale'de, çalıştığı alışveriş merkezinde müşterilerin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak internet üzerinden alışveriş yaptığı öne sürülen kasiyer ile 3 arkadaşı yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde kasiyer olarak çalışan Elif Y'nin (24), 26 müşterinin kredi kartı bilgilerini kopyaladığı ve sonrasında bu kart bilgileriyle internetten alışveriş yaptığının belirlenmesi üzerine operasyon düzenledi.

Genç kızın evinde yapılan aramada, kopyalanan kredi kartlarıyla satın alındığı öne sürülen 6 bilgisayar ekranı, hard disk, 2 kamera, diz üstü bilgisayar, 2 cep telefonu ile 26 kişinin kredi kartı bilgilerinin kayıtlı olduğu belgeler ele geçirildi.

Olayla ilgili oldukları iddiasıyla Elif Y'nin aynı evi paylaştığı arkadaşları Volkan K, E.Y, ve M.G. de gözaltına alındı.

Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Elif Y. ve Volkan K. tutuklandı, E.Y. ve M.G, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 13:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?