4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Küçükkuyu Bulgaristan heyetini ağırladı

Çanakkale Valiliği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Bulgar heyeti, Küçükkuyu Belediyesi'ni ziyaret etti.
 
Belediye binası önünde Ayvacık Kaymakamı Levent Şenol Elmacıoğlu, Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, İl Genel Meclis üyesi Ali Rıza Albayrak ve Belediye Meclis üyesi Ali Rıza Canıtez tarafından karşılanan heyette Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın Genel Valisi Emil Livanov, Svilengrad İlçesi Belediye Başkanı Georgi Manolov, Uluslararası ilişkilerden Sorumlu Vali Yardımcısı Daniyella Bakırciyen ve bazı işadamları yer aldı. Küçükkuyu Belediyesi başkanlık makamında bir araya gelen heyete Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Partal da eşlik etti.
Küçükkuyu'ya hayran kaldığını belirten konuk Belediye Başkanı Manolov, Küçükkuyu ile kardeş şehir olmak istediklerini belirterek, bazı konularda iş birliği teklifinde bulundu. Sofya Valisi Emil İvanov ise Aksoy'dan en kısa sürede bir heyet ile Sofya'ya gelip, turizm ve diğer konularda görüşmelere başlanmasını istedi.
 
Teklifi olumlu karşılayan Aksoy, "Bu konuda önce Küçükkuyu zeytinini ve zeytin yağını tanıtmamız lazım. Bulgar otobüsleri buradan geçip Marmaris ve Bodrum'a gidiyorlar. Onları buraya çekmek için yardımcı olun" dedi. Görüşmelerden sonra Küçükkuyu'da balık yiyen heyet, yemek sonrası Assos'a giderek, Behramkale'deki antik Assos kentini gezdi ve limanda çay içti.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 11:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?