5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Küçükkuyu'da kene paniği

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde kendilerini ısıran bazı böcekleri kene sanan vatandaşlar sağlık ocağına akın etti. 

Edinilen bilgiye göre kene ısırmasından sonra Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından ölenlerin çoğalmasıyla paniğe kapılan vatandaşlar sivrisinek ısırması yada bir böceğin vücutlarına dokunmasının ardından sağlık ocağına akın etmeye başladılar. Elinde bir çeşit böcekle Küçükkuyu Sağlık Ocağına gelen ve “beni ısırdı” deyip görevli doktora baş vuran kişilerden birini kenenin ısırdığı belirlendi. Yapılan tetkikte ise kenenin virüs taşımadığını belirleyen yetkililer vatandaşın paniğe kapılmamasını istediler. 

Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy ise yaptığı açıklamada beldede her türlü böceğe karşı ilaçlamanın yapıldığını ve vatandaşların endişe etmelerine gerek olmadığını belirterek, “Son günlerde kamuoyunda büyük korkuya neden olan kene olayı Küçükkuyu’da da haklı olarak vatandaşlarımızın aklına takılmıştır. Ancak olayın ilk günlerinde itibaren Küçükkuyu Belediyesi ilaçlama ekibi hemen olaya müdahale ederek kene mücadelesinde kullanılan en etkili ilaçlarla gerekli yerleri ilaçlamıştır. Şu hususta bilinmelidir ki, her kene zehirli değildir. Yaklaşık 800 keneden 25 ile 30’u zehirlidir. Bunlar içerisinde mutasyon geçiren keneler insanı ısırmakta, toksinini insan kanına geçirmektedir. İnsandaki kan damarlarının yapısını bozarak yüksek ateşle beraber yaygın kanamalara yol açmaktadır. Vatandaşlarımız bu konuda bilinçli davranmalı herhangi bir kene ısırığı durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Küçükkuyu ve yöremizde böylesi bir tehlike mevcut değildir. 

Halkımızın endişe etmesine gerek bir durum yoktur” dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?