5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Küçükkuyu'da sahte doktor şoku

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde, sağlık ocağında 4,5 yıldır görev yapan bayanın sahte doktor olduğu ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, 4,5 yıldan beri Küçükkuyu Sağlık Ocağı'nda doktor olarak görev yapan Z.B.K. (36), tayin için defalarca siyasileri devreye sokmasına rağmen bunda başarılı olamayınca, tayinini kendisi yaptırmak için Ankara'ya gitti. Tayin için Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gelen Z.B.K.'nin dosyasındaki bilgileri inceleyen yetkililer, burada bir anormallik olduğunu fark ederek dosyayı mercek altına aldı. Ayrıntılı şekilde yapılan incelemede 10 yıldır doktorluk yapan Z.B.K.'nin 1998 yılında düzenlediği sahte belgelerle kendisini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuymuş gibi gösterip hekimlik yaptığı belirlendi. 

Bunun üzerine gözaltına alınan kadınla ilgili tahkikat başlatıldı. İlk olarak Gaziantep Kömürler Şatır Höyük Sağlık Ocağı'nda doktor olarak göreve başlayan Z.B.K.'nin 4,5 yıldır Küçükkuyu'da görev yaptığı öğrenilirken, olayın ortaya çıkması belde sakinlerini şaşkına çevirdi. 4,5 yıl boyunca muayene oldukları doktorun sahte olduğunu öğrenen belde sakinleri ise halen buna inanamadıklarını belirterek, "Normal bir doktor gibi bizleri muayene edip ilaç yazıyordu. 4,5 yıldır bizi sahte bir doktor mu muayene etti? İnanılacak gibi değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?