4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Kum ocağı tartışması

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı , Ezine İlçesi girişinde dere yatağını kapatarak ileride taşkına sebep olabilecek bir kum ocağı hakkındaki şikayetlerin değerlendirildiğini, bu konunun bizzat takipçisi olduğunu söyledi.
 
İl koordinasyon kurulunda kum ocağıyla alakalı açıklamalarda bulunan Vali Orhan Kırlı, köylülerin defalarca kendilerine şikayette bulunduğunu belirterek, "Bu konu gerçekten önemli bir husus. Bu yerin ruhsatının olduğu söyleniyor. Ancak köylüler defalarca bu yerin Akçin çayının yatağına zarar verdiğini ve ileride bir taşkına sebep olabileceği konusunda bizlere şikayette bulunuyorlar. Bu konuyu araştıracağım ve bizzat oraya giderek bunu ben inceleyeceğim" dedi.
 
Vali, konuyla ilgili Çevre İl Müdürü Mahmut Ustabaş'dan da bilgi istedi. Ustabaş, "Bu konu ile ilgili firmaya verilmiş olan izin var. Bütün ilgili yerler bu konuda olumlu cevap vermişler. Şikayet olsa dahi kum ocağı firmasının yetkilileri, 'O zaman neden izin verdiniz? Ben ruhsata göre işlerimi yapıyorum' diyor. Bunun için bizler bir şey yapamıyoruz" dedi. Vali Kırlı, bunun üzerine, "Ruhsatın verildiği zaman ile şu anki fiili durum birbirinden farklı olabilir. Onun için bu yerin şu anki durumunun incelenmesi lazım. Bakarız duruma, eğer gerçekten bu yer çayın akışına engel oluyorsa ve taşkına sebep olabilecekse, ruhsatı iptal edebiliriz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?