30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Lapseki’nin sel çilesi sona eriyor

LAPSEKİ’NİN SEL ÇİLESİ SONA ERİYOR

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Şubat ayı içinde yaşanan sel baskınının ardından çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kalmasına sebep olan Çınarlı Deresi civarındaki ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiği açıklandı.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, geçtiğimiz yıldan buyana ilçe içinden geçen dere civarında gerekli iyileşirme çalışmalarının yapılmaması sebebiyle bu tür baskınların yaşandığını belirterek, “Daha yağışlar başlamadan önce bu bölgede böyle bir durumun olacağın belirterek Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkililerine burada gerekli çalışmayı yapmalarını istemiştik. Ancak bu yazılarımıza rağmen birşey yapılmayınca bu yıl Şubat ayında yine dere taştı ve bu bölgede sel baskını yaşandı. Bu durumun ardından Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ile yeniden temasa geçtik. Kendilerine sel baskınına sebep olan 5 noktayı göstererek buralarda gerekli çalışmayı yapmalarını talep ettik. Onlarda 5 noktadan 4’ündeki sorunu çözdüler. Şuan en önemli yer kaldı. O bölgedeki sorunun çözülmesi için de biz belediye olarak malzememizi aldık. Sadece köprü bölgesinden denize doğru kanal açılması için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nden yardım bekliyoruz. Kış mevsimi yaklaşıyor. Yine aynı sorunun yaşanmaması için bu konu çok önemli” dedi.

Öte yandan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu da belediyenin malzeme desteğinin olması sebebiyle çalışmalara hemen başlanacağını belirterek, kısa sürede bu sorunun çözümleneceğini belirtti.

LAPSEKİ’NİN SEL ÇİLESİ SONA ERİYOR
LAPSEKİ’NİN SEL ÇİLESİ SONA ERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 09:56:05
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 10:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?