6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Lodos Çanakkale'yi can evinden vurdu

Çanakkale’de lodos hayatı felç etti. Lodosun ardından gece başlayan sağanak yağmurla birlikte dağlarda bulunan karların erimesi, şehri ortadan ikiye bölen Sarıçay’ın taşmasına sebep oldu.

Sarıçay’daki su seviyesinin yükselmesiyle birlikte teknelerinin sürüklenerek denize kaçma ihtimalini göz önüne alan balıkçılar, buldukları halatlarla sandallarını kıyıda bulunan ağaçlara bağlamak zorunda kaldılar. Bu arada bazı balıkçı tekneleri de aşırı yağış ve şiddetli akıntıya dayanamayarak battı. Baraja gitmeyen Çilederdere’deki suların doğrudan Sarıçay’a akması sebebiyle su seviyesinin yükselmesi bölgede bulunan vatandaşları zor durumda bıraktı. Özellikle Sarıçay altında durak olarak kullanılan minibüslerin bulunduğu bölge göle döndü. Zabıta ekipleri, minibüsçülerden bölgeden uzaklaştırdı.

DSİ Müdürlüğü yetkilileri de, bölgede incelemelerde bulunurken, su seviyesinin daha da yükselebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Belediye ekipleri, Sarıçay yatağında bulunan vatandaşları bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarmaya devam ederken, Atatürk mahallesinde bulunan vatandaşlar da tahliye ediliyor.

Suların yükseldiği Sarıçay’da tekneleri bulunan balıkçılar, "Sular bir saat içinde aniden yükselmeye başladı. Sarıçay’dan aşırı su akmaya başladı. Yetkililer barajdaki savakların kısa bir süre sonra açılacağını söyledi. Savaklar da açılırsa bu bölge daha fazla su altında kalır. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 13:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?