4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Maçta Türk bayrağına küfür tartışması

Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde halı sahada maç yapan iki takım oyuncuları arasında, maç esnasında çıkan tartışmada Türk bayrağına küfür edildiği iddiası ortalığı karıştırdı. 

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre Küçükkuyulu gençlere beldedeki diğer gençlerin de katılmasıyla yapılan halı saha futbol maçı sırasında bazı gençlerin Türk bayrağına küfür ettikleri iddiası ortalığı karıştırdı. Gençler arasında çıkan kavganın büyümesi üzerine devreye giren Jandarma ekipleri tarafları alarak karakola götürdü. Beldede Türk bayrağına küfür ettikleri söylentilerinin artması üzerine eline Türk bayrağını alan karakol önüne koştu. Küçükkuyu Jandarma Karakolu önünde ifade veren arkadaşlarına destek vermek için toplanan belde gençlerin Jandarmanın ve bazı duyarlı vatandaşların gayretleri sonucu sakinleştirilerek dağıtıldı. Olaydan sonra Jandarma tarafından ifadeleri alınan gençler Türk bayrağına küfür etmediklerini ve olayın bir kavgadan ibaret olduğunu beyan etmeleri sonucu serbest bırakıldı. 

Öte yandan olayların duyulması ile iş yerlerini Türk Bayrakları ile donatan Çarşı esnafı ise belde bu tür olayların olmasını istemediklerini belirterek, "Bayrağımıza dil uzatanları belde sakinleri olarak lanetliyoruz ve beldede herkesin Türk bayrağı asarak olayı protesto etmesini bekliyoruz" dediler. 
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 12:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?