5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Mahalle muhtarlarına hırsızlık uyarısı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yaz aylarında artan nüfus dolayısı ile hırsızlıkların fazlalaşabileceği belirtilerek, mahalle muhtarları uyarıldı. 

Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğünde Aleaddin Mahallesi Muhtarı Orhan Alkan, Camikebir Mahallesi Muhtarı Bahri Kafadar, Yazıcızade Mahallesi Muhtarı Feridun Kavaklıoğulları, Gazi Süleyman Paşa Mahallesi İbrahim Uzun ve Hocahamza Mahallesi Muhtarı Hülya Geçim ile toplantı düzenleyen Gelibolu İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün, vatandaşların oluşabilecek hırsızlıklara karşı önlem almaları konusunda yapmaları gerekenleri anlatan broşürlerin, mahalle muhtarlarının da katkıları ile dağıtılarak, apartmanlara ve toplu kullanım alanlarına asılacağını söyledi.
Üstün, apartmanlarda öncelikle kapıcı ve komşuların duyarlı olmasını isteyerek, “Her şeyden önce vatandaşlarımız güvenliklerini sağlayarak, önlemlerini kendileri almalılar. Bu konuda da tanımadığınız, şüphe uyandıran şahıslar konusunda bizleri mutlaka bilgilendirin. Bizler de üstümüze düşen görevleri yasal çerçevede yerine getirelim" dedi. 

Mahalle muhtarları ise apartmanlarda yönetimlerin mutlaka kurulması gerektiğini ifade ederek, “Apartmanlardaki yöneticilerin bu konularda hassas olmaları gerekiyor. Özellikle kapı otomatlarının çalışır durumda olması ve her isteyenin apartmanlara 
girmemesi gerekiyor” dedi. 

Kısa sürede vatandaşların, hırsızlık ve yankesicilik konularında bilgilendirilmesi için aydınlatıcı broşürlerin bastırılarak dağıtılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?