30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Malta gemisi İzmir'e gönderildi

Bozcaada açıklarında çarpışan gemilerden içinde 8 bin ton çimento bulunan Malta bayraklı "Martı Princes" isimli gemi, yükünü boşaltabilmesi için İzmir Dikili'de bir iskeleye gönderildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, 1 hafta önce Ege Denizi'nde uluslararası sularda çarpışan 166 metre uzunluğundaki Alman bayraklı "Renate Schulte" gemisiyle 128 metre uzunluğundaki Malta bayraklı "Martı Princes" gemisinde kurtarma çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, "Başarılı bir operasyonla birbirlerinden ayrılan gemilerden 8 bin ton çimento taşıyan Malta bayraklı "Martı Princess"'in yükünü boşaltabilmesi için Akçansa firması ile görüşme yaptık.

Ancak iskelede yoğun bir tahmil ve tahliye olduğunu, bu işlemin yapılamayacağını bildirdiler. Bizler de bunun üzerine yeni bir iskele ve liman arayışımıza girdik. Sonunda İzmir Dikili'de bir iskele bulduk. Şu an gemi oraya gidiyor. 8 bin ton çimento yükünü orada boşalttıktan sonra armatörü gemide gerekli onarımı yaptıracak" dedi.

Gemilerden Alman bayraklı "Renale Scuhulte"nin armatörlerinin gemiyi bakım için İstanbul Tuzla tersanesine götürmek istediklerini anlatan Ender Kurt, "Renate Schulte isimli geminin ilgilileri de bizlere yazılı müracaatta bulunarak, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş izni istedi. Gemiyi Tuzla Tersanesi'ne götürerek bakımını yapmak isteyen firma yetkililerinin talebini değerlendireceğiz. Kısa sürede gemide inceleme yapıp kararımızı vereceğiz. Alman bayraklı gemi şu an Babakale açıklarında demirlemeden dolaşıyor.
Kısa sürede içinde inceleme yapıp geminin boğazdan geçip geçemeyeceğine karar vereceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?