5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Marmara'nın en büyük pazar yeri açıldı

Yeniden yapılarak modern bir hale getirilen Marmara Bölgesi'nin en büyük kapalı pazar yeri hizmete girdi. 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaklaşık 7 aydan buyana devam eden çalışmaların tamamlanarak yeni pazar yerinin hizmete girdiğini belirterek, “23 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde bin 292 peronun bulunduğu pazar yerimiz tamamlanarak hizmete girdi. 

Pazar bölgesinde ayrıca 628 araç kapasitesi açık otopark, 6 güvenlik kapısı, modern ve hijyenik koşullarda donatılmış 5 bayan ve 5 erkek tuvaleti ile 5 adet çay ocağı bulunuyor. Bin 292 perondan 792 tanesi giyim ve 500 tanesi de meyve, sebze ve üretim reyonlarından oluşuyor. Güvenlik açısından etrafı tel örgü ile çevrilen pazar yerimizdeki peronlarda bulunan esnafımız, yeni konulan 800 KW’lik trafo sayesinde elektrik alma imkanına da kavuştu. Kış ve yaz aylarında vatandaşlarımızın çevre faktörlerinden etkilenmeden alışveriş yapacakları bu alanı tamamlayıp hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Başkan Gökhan, yaklaşık 5 milyon YTL’ye malolan Marmara bölgesinin en büyük kapalı pazar yeri olan yeni yerin etrafındaki çevre düzenlemelerinin de tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, “Bir yandan pazar yerinde düzenleme çalışması yaparken, bir yandan da Sarıçay bölgesinde çevre düzenlemesini yaptık. Şuan bu alanda çalışmaların büyük çoğunluğu tamamlandı. Vatandaşlarımıza çağdaş ve modern bir pazar yeri kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi. 

Bu arada çok geniş bir alanı kapsayan pazar yerinde ise güvenlik önlemleri arttırıldı. 2’si hareketli olmak üzere toplam 16 kamera ile 24 saat gözetlenen pazar yerinde zabıta ekipleri aralıksız olarak bölgeyi kontrol altında tutarken, herhangi bir olayın olmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:35:21
Güncelleme :8 Ağustos 2008 Cuma 17:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?