6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

'Mavi Bayrak' gururu

Çanakkale’de yeralan Assos Clup Albena ve Assos Eden Gardens Hotel, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın koordinasyonunda toplanan uluslararası jüri tarafından 24 ülkenin önerdiği aday plajlar ve marinalar içinden mavi bayrak kriterlerine uygun olmaya hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eden Gardens Hotel sahibi Dilara Selimoğlu ile Assos Clup Albena Hotel yetkilisi Ali İhsan Soral, hotellerinin uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın koordinasyonunda toplanan uluslararası jürinin, 24 ülkenin plaj ve marinaları içinden mavi bayrak kriterlerine uygun bulunduğunu belirterek, "Hotel olarak 2 yıl önce mavi bayrak almaya hak kazanmıştık. O günden bu yana da 15 gün arayla bu bölgeden deniz suyu numuneleri alınıyor. Deniz suyundan alınan numunelerin olumlu çıkması ve mavi bayrak almaya hak kazanmamız gerçekten güzel bir olay Böyle bir ödüle layık olmaz bizlere mutluluk veriyor.Önemli olan bu ödülün kalıcı olmasını sağlamak. Temiz olan denizimiz bundan sonra da aynı özelliğini koruyacak" dedi.

Yapılan değerlendirme sonunda Çanakkale’deki Assos Clup Albena Hotel ve Assos Eden Gardens Hotel dışında Türkiye ve 12 marina genelinde 174 plaj, ’’Mavi Bayrak Ödülü’’ almaya hak kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 17:19:49
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?