30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Mecliste doğalgaz tartışması

ÇANAKKALE BELEDİYE MECLİSİNDE DOĞALGAZ TARTIŞMASI

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, altyapı çalışmalarının tamamlandığı bazı cadde ve sokaklarda doğalgaz firmasının kutu koymak için yeniden kazı izni istemesine tepki gösterdi.

Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, alt yapısı tamamlanan bazı cadde ve sokaklardaki evlere ilgili firmanın doğalgaz kutusu koymayı unuttuğunu iddia ederek, “Son olarak Hasan Mevsuf Sokak’ta bir vatandaşımız doğalgaz bağlatmak istediğinde hattın çekilmesi için gerekli olan doğalgaz kutusunun kendi evine bağlanmadığını görerek ilgili yerden talepte bulunmuş. Ancak bu bölgede biz altyapı çalışmasını aylar önce tamamladık. Bu süre içinde Hasan Mevsuf Sokakta bir yandan alt yapı çalışması yapılırken, diğer yandan da doğalgaz, elektrik ve telefon hatları da yer altına alındı. Bu çalışma sırasında doğalgaz firmasının unutkanlığı vatandaşı mağdur bırakmış durumda. Bunun bizimle ne ilgisi var” dedi.

Başkan Gökhan, Çanakkale’de doğalgaz firması ile çalışmalara başlandığı ilk günden itibaren bir protokol yapıldığını da belirterek, “İlimizde doğalgaz çalışmalarının yüzde 80’lik kısmı hiçbir sıkıntı yaşamadan tamamlandı. Bu süre içinde vatandaştan büyük şikayetler almadan sorunsuz olarak doğalgaz hatlarının büyük kısmı döşendi. Burada hep disiplinli davrandık. Doğalgaz kazısını yaparken üst yapısını kapatma işlemi belediyeye aitti. Bunun karşılığında da doğalgaz firması bize yeni sıfır asfalt plenti aldı. Bizde bu süre içinde kazılan yerleri bu asfalt plenti sayesinde düzelttik. Bizler altyapı çalışmalarına başladığımız yerlerde özellikle doğalgaz, Telekom ve elektrik firmalarının yetkilileri ile bu hatların yer altına alınması konusunda işbirliği yaptık. Şimdi bize gelip Hasan Mevsuf Sokakta bazı evlere doğalgaz bağlantısının yapılması için altyapısı tamamlanan bölgede kazı izni istiyorlar. Alt ve üstyapısı tamamlanan bir yerde bu nasıl olabilir? Bizde bu durum ortaya çıkınca doğalgaz çalışmalarını durdurduk. Şimdi bir araya gelip bu protokolü yeniden gözden geçireceğiz. Eğer burada kazı yapacaklarsa yama görünmeyecek şekilde bu işlemi yapmaları gerekir. Bunun da maliyeti bellidir. Eğer bu böyle olmayacaksa buna izin vermemiz mümkün değil. Zamanında bu bölgede altyapı yapılırken her binanın önüne doğalgaz kutusunun getirilmesi gerekirdi. Bunun yapılmaması işte bu sıkıntıları doğuruyor. Biz Çanakkale halkının paraları ile bu alt ve üstyapıyı yapıyoruz. Altyapısı tamamlanan bir cadde ve sokağın yeniden kazdırılmasına vatandaş ne gözle bakar? Biz doğalgaz firmasına taviz vermeyeceğiz. Bu gibi durumlarda doğalgaz firması hemen suçu belediyenin üzerine atıp vatandaşı buraya yönlendiriyor. Doğalgaz firmasının en büyük yanlışı vatandaşı belediyenin üzerine saldırtmak. Bu konuda doğalgaz firması ile bu birkaç gün içinde bir araya gelip görüşme yapacağız. Kış ayı yaklaşmadan bu sorunu çözeceğimize inanıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 17:53:02
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?