30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Mehmetçik haykırdı!

ÇANAKKALE'DE MEHMETÇİKTEN

Demokratik açılım ile teslim olan PKK'lı teröristlerin serbest bırakılmasının yankılarının sürdüğü Türkiye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yıldönümü 253 bin şehidin verildiği Çanakkale'de coşku içinde kutlandı. Töreni izlemek için sivil kıyafetleri ile tribünleri dolduran 116. Er Eğitim Alayı'ndan yaklaşık 500 Mehmetçiğin, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Güçlü ordu güçlü Türkiye", "Her şey vatan için" şeklindeki sloganları büyük akış aldı. 18 Mart Stadyumu'ndaki törenler Vali Abdülkadir Atalık, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaeddin Sevim ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdülkadir Atalık, Cumhuriyet'in 86. yıldönümünü coşku içinde kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bugün bağımsız devletlerin dörtte üçü Cumhuriyet, dörtte biri ise monarşi ile yönetilmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, bu süreci büyük bir öngörü ile teşhis etmiş, Cumhuriyet rejimimize ilk geçen ülkelerden biri olmamızı sağlamıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şiirler okundu ve folklor gösterileri yapıldı. Tören resmi geçit ile sona erdi. Öte yandan 116. Er Eğitim Alayı'ndan törenleri izlemek için sivil kıyafetleri ile stadyuma gelen yaklaşık 500 Mehmetçik "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Güçlü ordu güçlü Türkiye, "Her şey vatan için" şeklindeki sloganlar attı. Muharip Gaziler Derneği'ne bağlı gazilerin tören alanına gelişleri sırasında "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan atmaya devam eden askerlerin bu tezahüratlarına Çanakkaleliler de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 11:52:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 12:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?