30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

'Minikler Şenliği' başlıyor

ÜLKER BASKETBOL MİNİKLER ŞENLİĞİ, BU YIL ÇANAKKALE'DE

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Ülker tarafından gerçekleştirilen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, bu yıl 8. kez düzenleniyor. 30 Haziran - 4 Temmuz 2010 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirilecek şenliğe 32 ilden 48'i erkek,16'sı kız olmak üzere toplam 64 takım katılacak.

Bu yıl 8. kez düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, yurdun dört bir yanından gelen minik basketbolcuları Çanakkale'de buluşturacak. Kazanmak ya da kaybetmenin olmadığı şenlikte çocuklar, 5 gün boyunca spor yapma imkânı bulacak. Basketbolun yanı sıra Çanakkale Şehitliği gezisi yapacak olan küçük katılımcılar, yetenek yarışmaları ve piknik gibi etkinliklerle sosyalleşme fırsatı da bulacak. Şenliğe katılan 1.000'e yakın öğrenciye, şenlik sonrasında madalya ve katılım belgesi verilecek.

Çocukların; eğitim almalarına olanak veren, ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesine ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan projelerde yer almayı çok önemsediklerini vurgulayan Yıldız Holding Kurumsal İletişim Spor Sponsorlukları Müdürü Mehmet Uçan, "Yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olarak futbol ve basketbolda kulüpler ve federasyonlarla işbirliği yaparak spora ve spor endüstrisinin gelişmesine, Türkiye'nin ve Türk sporunun geleceği olan çocuklara yönelik

projelere destek vermeyi çok önemsiyoruz. Amacımız, sporu hayatlarının bir parçası haline getiren, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun organize ettiği ve bizim de desteklediğimiz Basketbol Şenliği, çocukların spor yapma alışkanlığı kazanması ve sporun bünyesinde barındırdığı takım olma, paylaşma, oyunun içindeki herkese saygı göstermeyi öğrenme açısından önemli bir etkinlik. Çocuklar ayrıca farklı bir şehri görme, tarihi yerlerini gezme, bilgi edinme şansına da sahip oluyor. Bugüne kadar desteklediğimiz şenliklerde yaklaşık 5 bin çocuğa ulaştık" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetler Sorumlusu Emre Türegün ise yaptığı açıklamada, "Diğer tüm faaliyetlerimizden farklı olarak bu organizasyonda kazanma ve kaybetme olgusundan çok minik sporcularımızın basketbolla tanışmalarını ve basketbol dışında aktivitelere de katılarak dolu dolu 5 gün geçirmelerini amaçlamaktayız. Belki de bu organizasyon sayesinde birçok minik sporcumuz hayatlarında ilk kez yaşamakta oldukları il dışına çıkmakta ve başka illerden arkadaşlar edinme şansı

yakalamaktadırlar. Bununla birlikte şenliğin düzenlendiği ilin sahip olduğu özelliklere paralel olarak yapılan şehir gezisi sayesinde organizasyonun düzenlendiği yerle ilgili bilgi ve tecrübe edinmektedirler ki bu seneki ev sahibi ilimiz olan Çanakkale bu bağlamda çok büyük bir önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Türegün, sözlerine şöyle devam etti:

"Şenliğimiz boyunca 1000 sporcu 100'e yakın antrenör ve 50'ye yakın hakemimiz organizasyonda aktif rol alacak. 5 gün süresince 5 ayrı spor salonunda değişik illerden 48'i erkek, 16'ı kız toplam 64 takımız 224 müsabaka oynayacak. Bu müsabakalar sonunda tüm katılımcılara başarı belgeleri ve şampiyon madalyalarının yanı sıra sponsorumuz Ülker'in çeşitli hediyeleri dağıtılacaktır. Yine şenlik çerçevesinde her takımdan birer sporcunun katıldığı yetenek yarışmamız ve piknik organizasyonlarımız da olacaktır."

Türegün; şenliğin son günü olan 4 Temmuz Pazar günü minik sporcuların, maçlarını tamamlayacaklarını, Çanakkale'de edinecekleri güzel hatıralar ve arkadaşlıklar ile kendi şehirlerine doğru yola çıkacaklarını ileterek sözlerini tamamladı.

Sayılarla Ülker Basketbol Minikler Şenliği:

ŞENLİK İL TOPLAM

2005 - Ankara 35 il 13 kız, 65 erkek 78 takım 800 sporcu

2007 - Ankara 35 il 15 kız, 50 erkek 65 takım 1.000 sporcu

2008 - İzmir 29 il 15 kız, 50 erkek 65 takım 1.000 sporcu

2009 - Konya 32 il 16 kız, 48 erkek 64 takım 1.000 sporcu

2010 - Çanakkale 32 il 16 kız, 48 erkek 64 takım 1.000 sporcu

ÜLKER BASKETBOL MİNİKLER ŞENLİĞİ, BU YIL ÇANAKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:08:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 12:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?