6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Motosikletlere ceza yağdı

Çanakkale’de trafik ekipleri, yasak olmasına rağmen Çarşı Caddesi’nde motosikletle gezenlere yönelik kontrolleri artırdı. Sabah erken saatlerden itibaren denetimlere başlayan Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, yasak olmasına rağmen Çarşı Caddesi’nde gezinti yapan ve bazı yaralamalı trafik kazalarına sebebiyet veren motosiklet sürücüleri hakkında cezai işlem yaptı.

Çarşı Caddesi’nin giriş ve çıkış kısımlarında görev yapan trafik ekipleri, caddeye giriş yapan plakasız motosikletleri trafikten men ederken, üzerlerinde bulunan kişilere de ceza kesmeye başladı. Yetkililer mobiletlerin plakalarının bulunması halinde, sürücülere 47/1-c maddesi uyarınca, trafik işaret levhaları ve yer işaretlemeleriyle belirlenen veya gösterilen hususlara uymamalarından dolayı 48 YTL ceza kesildiğini ve bu kişiler hakkında 10 ceza puanı işlendiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 14:07:07
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 11:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan meriç IP: 81.215.245.xxx Tarih : 16.06.2005 16:31:49
Motorsiklet kullanıcıları; özellikle gençler, yaptıkları hızlar ve verdikleri gürültü rahasızlıkları ile dikkati çekiyorlar. Gençliğin verdiği içine sığmaz bir hız tutkunluğu onları bu duruma itiyor. onlara bazı yönlerde hak verilmelidir. ekononik ulaşım aracı olarak düşünülürse daha yaygın olmalıdır. polisler görevini yapıyorlar diyebilirsiniz fakat cezalar çok yüksek,hatta ceza vermekte yanlıştır. kişilerin konu ile ilgili merciler tarafından eğitime tabi tutulmaları, bilinçlendirilmeleri , kayıt altına almaları daha uygun olabilir. saygılarımla.