30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Namık Kemal törenle anıldı

VATAN VE HÜRRİYET ŞAİRİ NAMIK KEMAL ÖLÜMÜNÜN 121. YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, ölümünün 121. yıldönümünde mezarı başında yapılan törenler ile anıldı.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi, Bolayır beldesinde mezarı bulunan Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemali anma töreni, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 2. Kolordu Komutanlığı adına 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gökhan Gökay, Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özcar’ın mezara bir buket çiçek koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer tarafından yapıldı.

Sezer konuşmasında, Namık Kemal’i rahmetle andıklarını belirterek, “Namık Kemal eserleri ve hayat felsefesi ile, geleceğe sert adımlarla yürüyen, iyimser ve dürüst insan olma niteliğini, topluma kazandırmayı başarmıştır. Ona göre, ülküsü olmayan kişi, insani vasıflardan yoksundur. Hayatını adadığı ve çok sıkıntılarını çektiği mücadelesine şahsi ırs ve çıkarlarını katmamıştır. Yüz yılı aşkın bir süredir kendisini efsane olarak nitelendiriyor ve karşısında Türk Milleti olarak saygı ile eğiliyorsak, bu o’nun mücadelesinin şahsi değil, milli olmasından dolayıdır” dedi.

Törende ayrıca Namık Kemal’in şahsiyeti ve fikir hayatı ile ilgili konuşma yapıldı ve Hürriyet Kasidesi okundu. Şiirlerin okunmasından sonra aynı yerde kabri bulunan Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşanın da kabri de ziyaret edildi.

VATAN VE HÜRRİYET ŞAİRİ NAMIK KEMAL ÖLÜMÜNÜN 121. YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI
VATAN VE HÜRRİYET ŞAİRİ NAMIK KEMAL ÖLÜMÜNÜN 121. YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:11:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 13:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?