30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Nefes kesen tatbkiat

ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT

Çanakkale’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy İl Kütüphanesi personeline yönelik düzenlenen yangın tatbikatı nefes kesti.

Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda başlayan eğitimin açılış konuşmasını yapan Sivil Savunma Müdürü Abbas Aslan, 2009 yılı sivil savunma eğitimleri kapsamında son eğitim ve tatbikatı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğün de gerçekleştirdiklerini belirtti. Ardından yaklaşık bir saat süren sinevizyon gösterimi ile ilkyardım faaliyeti konusu hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirme eğitiminde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Merkezi ve Terapim İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Doktor Hülya Öngör, "Temel yaşam desteği, kanamalar, hasta ve yaralı taşıma, kırık ve çıkıklar ile yangın ve zehirlenmeler" konularından bahsetti. Doktor Öngör’den sonra ARES Yangın-Güvenlik Eğitim ve Danışmanlıktan Yangın Uzmanı Güngör Yılmaz, "Yangın söndürme sistemi cihazları kullanımı, yangın ihbar, yangına müdahale, araç ve gereçleri" ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bağlı birimleri personeli ve müdürlerine bilgiler aktardı.

Bilgilendirme eğitiminden sonra Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibi ile Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli kütüphane binası arkasındaki boş alanda müdürlük ve kütüphane müdürlüğü personelinin de katılımı ile yangından korunma tatbikatı düzenledi. Bina içerisinde meydana gelen yangını söndürme ile başlayan ve insanları binadan dışarıya nakil etme işleminde, bir kolda sivil savunma diğer kolda itfaiye olmak üzere iki koldan gerçekleştirilen tatbikat göz doldurdu.

Sivil Savunma Arama Kurtarma ile Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün katıldığı ilkyardım faaliyeti eğitimi ile yangından korunma tatbikatı başarıyla sonuçlandı.

ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT
ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT
ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT
ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT
ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT
ÇANAKKALE'DE NEFES KESEN TATBKİAT
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 18:28:00
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 23:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?