5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Nefes kesen yangın tatbikatı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde, "Sivil Savunma Haftası" dolayısıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Gelibolu Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde 290 öğrenci ve 15 öğretmenin katıldığı yangın tatbikatında, okul bahçesinde bulunan bir çöp konteynırı temsili olarak yakıldı ve itfaiyeye okulda yangın çıktığı ihbarı verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi, yangına müdahale ederek, söndürme ve soğutma işlemlerini yaparken, itfaiye erleri de oksijen tüpleri ile okulda mahsur kalan iki öğrenciyi, itfaiye aracı tarafından uzatılan merdivenle kurtardı. Bu arada okulda mahsur kalan diğer öğrenciler de arkadaşları tarafından sırtlarında taşınarak bina dışına çıkarıldı.
 
Uygulamalı olarak yapılan tatbikatının ardından, yangın esnasında oksijen tüpü ve yangın söndürme tüpü kullanımı ile yangın esnasında alınması gereken tedbir ve önlemler hakkında, itfaiye erleri tarafından öğrencilere bilgi verildi. 

Okul Müdürü Selami Asan ise, öğrencilere bu tatbikatın muhtemel bir gerçek yangın sırasında yapılması gerekenleri anlatması bakımından büyük önem taşıdığını, bu bakımdan uygulanan yangın tatbikatının önemli olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 14:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?