30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Nevruz ödülleri verildi

ÇANAKKALE’DE NEVRUZ ÖDÜL TÖRENİ

Çanakkale’de Nevruz etkinlikleri kapsamında şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Mehmet Akif Ersoy Sergi Salonunda düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar bayramların ve barışın önemine değinerek, “Nevruz Bayramı, yenigün- gündönümü anlamına gelmektedir. Nevruz, baharın geldiğini müjdeleyen sadece bizim değil bir çok ülkenin ortak kutladığı bir gündür. Bayramlar sevinç günleridir, herkesin bir amaç uğruna koşulsuz gelebildiği günlerdir. Uğruna değmeyecek hiçbir şeyin bayramı olmaz. Bir bedel, meşakkat vardır arkasında. Onun için bayramdır ve değerlidir. Bayramlar kuruluş ve kurtuluş günleridir, hepimizi kucaklayan ortak değerdir. Bu günlerde kardeşlik, sevgi ve dostluğu temenni ederiz. Bayramlar bizim geleneğimizde kıymetli yer tutarlar. Barış ise savaşmama, düşman bellememe halidir. Sevgide herkesi önkoşulsuz eşit görmektir.Biz gelenek görenek olarak yıllardır hiç taviz vermeden bayramlarına sahip çıkmış milletiz ve bayramların özel günlerin barışın, sevginin mirasçılarıyız. Bu anlamlı günde genç kardeşlerimi başarılarından dolayı tebrik ediyor, anne-babalarını ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından resim dalında birinci Ezine 75. Yıl Öğretim Okulu 4/ B sınıfından Müge Sağdıç, ikinci Ayvacık Çankaya İlköğretim Okulundan Doğukay Ay, üçüncü Çan 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu 3/A sınıfından Ecem Kuloğlu, şiir dalında, birinci Ezine 75.Yıl İlköğretim okulu 8/A sınıfından Rabia Özbey, ikinci Çan 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu 8/C sınıfından Emine Nur Demirel, üçüncü Çan 75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu 8/C sınıfından Akın Sabır, Kompozisyon dalında ise birinci Bayramiç Atatürk Lisesi 10/Sosyal Bölümünden Gamze Pehlivan, ikinci Biga Atatürk Anadolu Lisesi 11/Fen B sınıfından Burcu Sivri, üçüncü Yenice Pazar Köy Lisesi 9/A sınıfından Ozan Acar’a sırasıyla ödüllerini Vali Yardımcısı Ali Partal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müslüm Bulut ile İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özcan Alarslan verdi.

Törene Vali Yardımcısı Ali Partal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müslüm Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Mehmet Akif Ersoy İl Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, müdürlük personeli, dereceye giren okulların müdürleri, öğrencileri ile veliler katıldı.

ÇANAKKALE’DE NEVRUZ ÖDÜL TÖRENİ
ÇANAKKALE’DE NEVRUZ ÖDÜL TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 09:33:02
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?