5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

O belde karantinada!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesinde, 3 kişi kuduz olduğu belirlenen çakal tarafından ısırıldı. 

Belde Belediye Başkanı İbrahim Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Şubat gecesi belde içinde yürüyen Mehmet Güven (60), Ömer Gülay (58) ve Salih Okan'ın (59) bir çakal tarafından ısırıldığını söyledi.

Aynı akşam vatandaşlar tarafından yakalanan çakaldan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince numune alındığını belirten Eren, kuduz mikrobu rastlanan hayvanın öldürüldüğünü bildirdi.

Çakal tarafından ısırılan Ömer Gülay, evine yaklaşık 200 metre kala hayvanın arkasından gelerek bacağını ısırdığını ifade ederek, Biga Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu ve gerekli tedavi ile aşıları yaptırdığını kaydetti.

Yeniçiftlik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bulut ise belde civarında çakal ve tilki sayısında artış olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Belde civarında tavuk haneler var. Bu vakaların her zaman olabileceğini göz önünde bulundurup, kooperatif olarak 9 ay önce beldemiz sığırlarına kuduz aşısı yaptırdık. İki aylık karantinaya giren beldemizde, bu aşıları yaptırmasaydık beldemiz 6 ay karantina altına alınacaktı. Çevremizdeki kooperatiflerimizi de aşı konusunda uyarmış olalım." 

AA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı 16:01:01
Güncelleme :20 Şubat 2013 Çarşamba 18:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?