4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Öğrenciler hünerlerini sergiledi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Programı öğrencileri, yıl içinde yaptıkları eserleri görücüye çıkardı. 

Karma öğrenci sergisi Belediye Düğün Salonu'nda açıldı. Sergi açılışı, Çanakkale yöresi oyunlarıyla başladı. Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi M. Engin Özen, okulun toplam üç bölümle eğitim ve öğretime devam ettiğini, 494 kayıtlı öğrencinin bulunduğunu, bugüne 781 mezun verdiklerini belirtti. Özen, bu yıl sergiyi Ayvacık Meslek Yüksek Okulu ile birlikte açtıklarını, sergide minyatür, ebru, tezhip, nakış, takı ve buna benzer el sanatlarının haricinde halıların da sergileneceğini söyledi. 

Açılışta bir konuşma yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Ramazan Aydın, meslek yüksek okullarındaki yapılanmanın devam ettiğini belirterek, "Bizler meslek yüksek okullarına çok daha fazla önem veriyoruz. Ama sadece bizim önem vermemiz yeterli değil. Herkes sahip çıkmalı. Yenice merkeze en uzak ilçe ama gözümüz arkada değil. Çünkü Yenice halkı, kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütleri öğrencilere sahip çıkıyor ve gerekli yardımı gösteriyor. Yenice kalıcı binasına sahip 3 meslek yüksek okulundan biri" dedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 11:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?