5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Öğrenciler Şehitler Abidesi'nde buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin öncülüğünde geleneksel olarak yapılan "Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü" bu yıl da ilgi gördü. Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli üniversitelere bağlı 2 bin öğrencinin katıldığı yürüyüş sonunda, temsili olarak 57. Alay'a ait sancağın devir teslim töreni gerçekleştirildi. 

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gerçekleştirilen yürüyüş, Türkiye genelindeki çeşitli üniversitelerden gelen 2 bine yakın öğrencinin ana tanıtım merkezi önünde toplanması ile başladı. Üniversite öğrencilerinin 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı'nı ziyaretlerinin ardından Şehitler Abidesi önünde bir tören düzenlendi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Volkan Yılmaz, "Çanakkale Savaşı'nda kazanılan, fakat henüz ruh cephesinde kazanılmamış olan bu savaş, tam olarak anlaşılamamıştır. Türk gençliğine düşen görev, Çanakkale'yi, Çanakkale ruhunu bir an önce anlamak ve herkese, yedi cihana Çanakkale ruhunu, Çanakkale'yi anlatmaktır" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu. Daha sonra temsili olarak 57. Alay sancağının devir teslimi yapıldı. 2 bine yakın öğrenci daha sonra bölgeye gezdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?