30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı

Yenice Meslek Yüksekokulu Kültür ve Sanat Topluluğu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan şehitliklere gezi düzenledi.

Kültür ve Sanat Topluluğu Akademik Danışmanı Gülcan Kandemir, her yıl düzenlenen Çanakkale Şehitlikleri gezisinin bu yıl Yenice Belediyesi’nin katkılarıyla daha geniş kapsamlı yapıldığını belirterek, “Gelibolu Yarımadasını gezmek, görmek ve burada yaşananları öğrenmek her Türk gencinin asli görevi. Aziz vatanımızın bir karış toprağını bile düşmana vermemek için şehit olan atalarımızın mezarlarını ziyaret ederek öğrencilerimize bu milli duyguları aşılamak amaçlı yaptığımız gezide hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum” dedi.

Öğrencilerin unutamayacakları anıları yaşadıkları gezi, Kilitbahir kalesi ve köyünün ziyaret edilmesiyle başladı. Burada kaleyi ve savaş müzesini gezen öğrenciler ayrıca yeni yapılan görsel efektler ve videolar ile Çanakkale Savaşının anlatıldığı programa katıldı. Kilitbahir’in ardınran bölgedeki anıtları ziyaret eden öğrenciler Gelibolu Yarımadası'ndan ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 11:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?