2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Öğrencilerden dijital kitap

ÖĞRENCİLERDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN DİJİTAL KİTAP

Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencileri, Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelli İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek okuyup CD'lere kaydettikleri dijital kitapları hediye etti.

Toplum hizmeti çalışmaları kapsamında, Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi 10-H ve 10-D sınıflarının 40 öğrencisi ve 2 öğretmenin yer aldığı projede, ilköğretime ait 100 temel eser arasından seçilen farklı edebi türlerde 40 kitap, öğrenciler tarafından seslendirilerek CD'lere kaydedildi.

10 -D sınıfından Merve Nur Erdoğan, projenin önemine değinerek, "Ben "Gümüş Kanat" adlı 100 sayfalık hikaye kitabını okuyarak ses kaydımı yaptım. Bazen beğenmedim. Yeniden okudum. Derslerin yoğun olmasına rağmen bunu zevkle yaptım. Sonra bu ses kaydım CD'ye aktarıldı. Birilerini mutlu etmek için bir şeyler yapmak çok güzel. Bu kardeşlerimizle inanılmaz iletişimimiz var. Onlar her şeyi dokunarak hissediyorlar" dedi.

Çalışmaların ekim ayında başladığını belirten Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Şahin Uyanık, fizik öğretmeni Sıdıka Ergüven, edebiyat öğretmeni Çağlayan Bıldır ve öğrenciler hem kitap CD'lerini öğrencilere verdi hem de görme engelli öğrencilerin yaptığı mangal şenliğine katıldı. Okul bahçesinde kurulan mangalda ızgara köfte yapılarak konuklara ikram edildi. Yemeğin ardından, Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir kısmı görme engelli öğrencilerle basketbol oynadı.

ÖĞRENCİLERDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN DİJİTAL KİTAP
ÖĞRENCİLERDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN DİJİTAL KİTAP
ÖĞRENCİLERDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN DİJİTAL KİTAP
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 17:05:04
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 22:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?