5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Öğrencilerden sahil temizliği

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale’nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde öğrenciler tarafından sahil temizliği yapıldı. 

Gelibolu’daki etkinlik Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından, Hamzakoy sahili ve Feneraltı mevkiinde çevre temizliği ile başladı. Öğrenciler denizden ve sahilden poşet ve pet şişe gibi atıkları toplayarak belediyeye ait çöp aracına koydular. Gelibolu Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Selami Asan, her yıl 15 ile 22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası'nı kutladıklarını belirterek, “Turizm Haftası etkinlerini bu yıl bir haftaya yaydık. Bu sabah çevre temizliği ile etkinliklere devam ediyoruz. Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri ile Gelibolu’nun güzel sahillerini temizlemek istedik. Doğası, yeşili, güneşi ile güzel bir belde olan Gelibolu’nun sahillerinin ve çevrenin temiz olması en büyük isteğimiz. Bunun için öğrencilerimizle örnek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız çevredeki çöpleri, büyüklerin yaptıkları kirlilikleri kendi gözleri ile görüp temizlerken, büyüklerine de uyarıcı şekilde örnek olmalarını amaçlıyoruz. Büyüklerinde buna uymasını diliyoruz” dedi. 

Lapseki ilçesindeki sahil temizliği ise İsmail Baykut İlköğretim Okulu’nun Dalyan Plajını temizlemesiyle başladı. Öğrenciler öğretmenlerinin de desteği ile sahildeki atık maddeleri toplayarak çöp araçlarına koydu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:15:05
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 15:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?