3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Öğrencilerden serada uygulamalı ders

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Bahçe Ziraatı bölümü öğrencileri çilek seralarında uygulamalı ders görüyor.

İlçede bulunan Ömer Akçay'a ait 43 dönümlük organik çilek seralarında uygulamalı ders gören öğrenciler okulda ders olarak gördükleri konuları çilek seralarında da uygulama yaparak pratiklerini geliştiriyorlar.

Sera sahibi Ömer Akçay, "Uzun araştırmaların ardından, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Ahmetçelli köyünde sera kurmaya karar verdim. İlk kez böyle bir girişime atıldım. Daha önceleri İstanbul'da moda ve reklam fotoğrafçılığı işi ile uğraşıyordum. Seralarda üreteceğim organik çilekleri ilk etapta iç piyasaya vermeyi, daha sonra da ihraç etmeyi düşünüyorum. Bayramiç Meslek Yüksekokulu Bahçe Ziraatı öğrencilerinin de burada pratik yapmalarına olanak sağlamak için okul idarecileri ile temasa geçerek öğrencilerin seralara gelmelerini sağladım. Öğrencilerimiz burada okulda ders olarak gördükleri konuları uygulama yaparak kendilerini geliştiriyorlar" dedi.

Öğrenciler ise okulda gördükleri ders konularını burada pratik yaparak geliştirdiklerini belirterek, "Yeni kurulan 43 dönümlük seralarda Camorossa, Honeoje, Elsprte, Selva ve Aromas cinsi çilek yetiştiriliyor. Bizlerde burada gübreleme, dikim, can suyu ve hazırlama konusunda derslerde gördüğüz konuları uygulamalı olarak yerinde görüyoruz. Böylece pratik yapmamız bizim konuyu daha iyi anlamamızda yardımcı oluyor" dediler.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 11:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?