5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Onbinler Şehitlik'e akın etti

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin yıldömü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Merkezi ve yurdun çeşitli yerlerindeki okulların organizasyonunda 800 otobüsle getirilen 40 bin kişinin aynı anda Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanları ve şehitlikleri gezmesi, ortalığı mahşer yerine çevirdi.

Çanakkale Deniz Zaferi'in 93'üncü yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kutlamaları kapsamında yaşanan yoğunluğu dikkate alan 40 bin kişi, Çanakkale destanının yazıldığı toprakları görmek için bugün Gelibolu Yarımadası'na gelmesi tarihi bir kalabalığa neden oldu.

AKP ve CHP'lilerin gövde gösterisine dönüşen şehitlik gezisi, yolların kilitlenmesine neden oldu. Geceden İzmir ve Bursa istikametinden Çanakkale'ye gelmeye başlayan otobüsler GESTAŞ'a ait araba vapurları ile aralıksız olarak Eceabat İlçesi'ne taşındı. Sabah saatlerine kadar 500'den fazla otobüs boğazı geçti. İstanbul istikametinden gelen otobüslerle birlikte Gelibolu Yarımadası'na 800 dolusu ziyaretçi akın etti.

Toplamda 40 bini bulan ziyaretçinin 7 bin 500'ünü Antalya Büyükşehir Belediyesi, 22 bin 500'ünü ise CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin organizasyonuyla gelenlerin oluşturduğu öğrenildi. Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden de 200 otobüsle 10 bin öğrencinin şehitlikleri ziyarete geldiği belirtildi.

TRAFİK FELÇ OLDU
Ziyaretçi akını nedeniyle Şehitler Abidesi'ne giden iki yolda yaklaşık 3'er kilometrelik otobüs kuyruğu oluştu. Sıkışan trafiğin uzun süre açılmaması nedeniyle AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Çanakkale Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya'nın da aralarında bulunduğu bazı ziyaretçiler araçlardan inip, yürüyerek Şehitler Abidesi'ne ulaşabildi. Yoğunluk nedeniyle, jandarma trafik ekipleri de otobüslerin Seddülbahir'e giden yolun Şehitler Abidesi sapağına kadar gitmelerine izin verdi.

DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gelen 7 bin 500 AKP'li ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın organizasyonuyla gelen 22 bin 500 CHP'li, Şehitler Abidesi'nde biraraya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, saat 12.00'de yaptırdığı 70 metrelik göndere 337.5 metrekarelik dev Türk Bayrağı'nı törenle çekti. Bayrağın göndere çekilmesinin ardından bu kez yurdun dört bir yanından gelen CHP'li gençler, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’, ‘Yargıya uzanan eller kırılsın‘, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’, ‘Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganları atarak alana girdi. Bunun üzerine AKP'liler, apar topar alanı terk edip Sembolik Türk Şehitliği'ne geçti.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Pala, slogan atan partilileri megafonla, “Burası şehitlik. Sizleri duyarlı olmaya davet ediyorum” diyerek uyardı. CHP'lilerin, seçim otobüsü ile geldiği Şehitler Abidesi önünde partilere seslenmesi miting havası yarattı. Çanakkale CHP İl Başkanı Hakan Evirgen, yaptığı konuşmasında “18 Mart yalnızca bir askeri zafer değildir. Aynı zamanda bir sürecin başlangıcıdır. Ancak bugün Çanakkale etrafında bir saptırma çabalarının ısrarla sürdürdüğünü görüyoruz. Çanakkale zaferini bir hurafeler olayı haline dönüştürmek isteyen maalesef hala var olmaya devam ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik rejimi ile hesaplaşma içerisinde olanlar çirkin yüzlerini her 18 Mart'ta fanatik duygular içersinde sergilemekten geri kalmıyorlar” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 18:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?