6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Organları 6 kişiye umut oldu

Çanakkale'de beyin kanaması sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki gencin organları 6 kişiyi hayata bağlayacak.

Annesi Nurcen Erdemir tarafından 5 Eylül Perşembe günü evde baygın halde bulunan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Nurce Gizem Erdemir'in müdahaleye rağmen dün beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

Çanakkale Organ Bağış Koordinatörü Dr. Azem Ülkü ile irtibata geçen aile, kızlarının organlarını bağışlayacaklarını bildirdi.

Görüşmelerin ardından yapılan organ değerleri incelemesinde, Nurce Gizem Erdemir'in akciğeri İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA), korneaları Beyoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğeri ve 2 böbreği ise Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere ameliyatla alınmaya başlandı.

Azem Ülkü, ameliyat öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemir ailesinin çok önemli bir karar verdiğini söyledi.

Organ bağışı ve nakli konusunun ne kadar önemli olduğunun tekrar bir farkındalık yarattığını ifade eden Ülkü, "Aile çok önemli bir karar verdi. Kızları henüz 21 yaşında hayata veda etti. Ancak Gizem'in organları, hasta yataklarında tedavi bekleyen hastalara umut oldu, Gizem yeni bedenlerde tekrar hayat bulacak" dedi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyata 20 kişilik ekip katılıyor. 

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2013 Salı 09:32:46
Güncelleme :10 Eylül 2013 Salı 09:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?