5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Organları hayat verecek

Çanakkale'de yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdikten beyin ölümü gerçekleşen şahsın organlarının en az 5 kişiye hayat vereceği öğrenildi.


Çanakkale Tabip Odası Başkanı Azem Ülkü, Çan ilçesinde yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması sonucu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Dursun'un (45) acilen ameliyata alındığını belirterek, "Bu ameliyatın ardından bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Dursun'un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi ile görüştük. Eşi Sevinç hanım ve kardeşleri, organlarının bağışlanmasına ve başkalarına hayat vermesine razı oldular. Bizler de bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ile temasa geçerek
organlarının kimlere nakledileceği konusunda gerekli işlemin yapılmasını talep ettik. Şahsa ait 2 böbrek, karaciğer, kalp, pankreas ve ince bağırsak gibi organlar ile muhtemelen 5 ila 7 kişi hayat bulacak. Organlarının kimlere verileceği konusunda bakanlıktan haber bekliyoruz" dedi.


Bu arada, organların gece yarısında ilgili birimler tarafından alınarak belirlenecek hastalara nakledilmek üzere götürüleceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 03:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?