5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Orman Bölge Müdürlüğü'ne yeni araç

Orman yangınları konusunda hassas bir yere sahip olan Çanakkale’de Orman Bölge Müdürlüğüne yeni tahsis edilen araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Dardanos'taki Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı araç kampında düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Orhan Kırlı, orman yangınları konusunda hassas bir yere sahip olan Çanakkale’nin bu yıl ciddi anlamda üç yangın atlattığını belirterek, “Bu yangınlarda toplam bin 782 hektar orman alanı yandı. Bu olayları bir felaket olarak değerlendirmemeliyiz. Hayat her zaman düz bir çizgide devam etmiyor. Bazı tatsızlıklar çıkabilir. Bu yangınlar da o tatsızlıklardan biri. Yangınlarda gördük ki, ekiplerimiz ve araçlarımız yangınların ilk çıktığı anda ve soğutma çalışmalarında etkili oluyorlar. Yangın büyüdükten sonra kontrol altına alınması gayet zor. Bu yılki yanan yerlerin rakamı gayet büyük. Ancak gerekli çalışmalar yapılmamış olsaydı bu oran daha da büyük olabilirdi. Şimdi bu yanan alanlarda rehabilitasyon çalışmalarına başlandı. En kısa sürede bu bölgeler yeniden ağaçlandırılarak yeşil hale getirilecek” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek yeni araçlar hizmet sokuldu. Törene vali Orhan Kırlı, Orman Bölge Müdürü Mustafa Demirel, Emniyet Müdürü İhsan Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 22:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?