5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Orman yangını söndürüldü

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Evciler ile Gedik Köyü arasındaki bölgede çıkan orman yangını kontrol altına alındı.


Ayazma Mesire Alanı yakınlarındaki yangına, Çanakkale’deki 1 yangın söndürme helikopterine takviye olarak Manisa'nın Akhisar İlçesi'nden gelen 1 helikopter müdahale etti. Yangının sarp kayalık ve uçurumlarla kaplı bölgede olması nedeniyle kara müdahalesi yapılamadı. Helikopterlerin yakalşık 10 saat süren çalışmasının sonucunda alevlerin büyümesi engellendi. Yangın, akşam saatlerinde tamamen söndürüldü. Havanın kararmasının ardından helikopterlirin yerini arazöz ve itfaiyeler aldı. Arazözlerden uzatılan hortumlarla soğutma çalışmalarına başlandı.


Bayramiç Orman İşletme Müdürü Fazlı Karakaş, “Yangının çıktığı bölgenin dere yatağı ve nemli oluşu işimizi kolaylaştırdı, binlerce hektar ormana sahip Kazdağları büyük bir tehlike atlattı. Yangının tepe yangını haline dönüşmesine izin vermedik. Ancak sarp kayalık ve uçurumlarla kaplı bir bölge olması nedeniyle yangını kontrol altına almamız uzun sürdü. Ne kadar alanın yandığını yapılacak ölçümlerin ardından kesin olarak belirleyebileceğiz” dedi. Yangında yaklaşık 5 hektar bozuk karaçam ormanının zarar gördüğü bildirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 09:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?