30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Orman yangınlarıyla mücadelede başarı

ÇANAKKALE’DE ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE BAŞARI

Orman yangınları konusunda en hassas bölgelerin başında yer alan Çanakkale'de geçen yıla göre bu yıl yaşanan orman yangını sayısı ile yanan alan miktarının önemli ölçüde azaldığı açıklandı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ekiplerin sezon boyunca 24 saat görev başında olduğunu belirterek, “2009 yılında ilimiz genelinde 23 orman yangınında 60 hektarlık alan yanarken, 2010 yılında bu oran 13 yangında 14 hektara kadar düştü. Bu yangın adedi ile yanan alan miktarının düşmesinin en önemli sebebi gerek havadan, gerekse karadan yapılan anında müdahaleler oldu. Yangın sezonunun sona ermesi ile birlikte 5 söndürme uçağımız Ekim ayı başında ilimizden ayrıldı. İlimizde konuşlandırılan söndürme helikopteri de 28 Ekim tarihine kadar Çanakkale’de konuşlanmaya devam edecek” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri 2010 yılında orman yangınlarına müdahale konusunda 8 dozer, 40 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 7 ilk müdahale aracı ile hizmet verdiklerini de belirterek, “Çanakkale ili genelinde 40 yangın kulesindeki nöbetçilerimiz gördükleri en ufak bir dumanı dahi ihbar ederek yangınlara anında müdahale etme imkanını sağlıyorlar. Ayrıca 3 kulemizde ise kameralı gözetleme sistemimiz bulunuyor. Buradaki görüntüleri de merkezimizde anında takip ederek o bölgedeki durumu görebiliyoruz” dedi.

ÇANAKKALE’DE ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE BAŞARI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 11:28:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 11:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?