30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Parmak bebeğin yaşam savaşı

(ÖZEL HABER) 490 GRAMLIK PARMAK BEBEK HAYATA TUTUNDU

Çanakkale'de 5,5 aylık olarak dünyaya gelen 490 gram ağırlığındaki parmak bebek, 3 haftadan bu yana kuvözde yaşama tutunmaya çalışıyor.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşamlarını sürdüren işitme engelli S.T. ve K.T., büyük umutlarla doğacak çocukları için hazırlık yapmaya başladı. Ancak anne adayı K.T. yaklaşık 3 hafta önce 5,5 aylık hamileyken sancılanarak önce Biga Devlet Hastanesi'ne, ardından da Çanakkale'deki Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan muayene sonunda, doktorlar anne adayının hayatını riske atmamak için sezaryene karar verdi. Gerçekleştirilen ameliyat sonunda K.T.'nin 490 gram ağrılığında bir kız bebeği doğdu. Doktorlar 'immatür' olarak adlandırılan bebeğin tedavisi için seferber oldu. Çanakkale il merkeziyle ilçeler ve bölge genelinde 3. basamak yeni doğan bakım ünitesine sahip olan Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi'nde kuvöze konulan bebeğin yaşaması için bütün imkanlar seferler edildi.

Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi'nden uzman doktor Mesut Kılınç, bu tür immatür bebeklerin genelde 48 ile 72 saat arasında hayatlarını kaybettiğini belirterek, "Bebeğimiz 11 Eylül 2010 tarihinde sezaryenle 490 gram olarak dünyaya geldi. Şu anda 3 haftalık oldu. Genellikle bu tür bebekler solunum ve diğer metabolik problemler sebebiyle 48 ile 72 saat içerisinde hayatlarını kaybeder. Bu bebek biraz dirençli çıktı. Şu an bebeğimizin kuvözde bakımı devam ediyor ve ağırlığı da 560 grama

ulaştı.11'inde birinci ayını tamamlayacak. Bebeğimizin klinik durumu o kiloya göre iyi görünüyor. Yaklaşık 2 günden bu yana da birer cc olarak beslemeye de başladık. Enfeksiyon ve solunum problemi şu an bulunmuyor. Bu tür bebeklerin durumu enfeksiyon ve solunum problemlerinin gidişatına göre belli oluyor. Bebeğimizin 22 haftalık gebelikten sonra dünyaya gelmesi onun için bir sıkıntıya sebep oluyor" ifadelerini kaydetti.

Dr. Kılınç bebeğin anne ve babasının ikisinin de işitme engelli olduğunu belirterek, "Bebeğimizin annesi ve babası Biga ilçesinde yaşıyor. Zor durumdalar. Bebeğimiz de yaşama şansını devam ettirerek onlara bir moral sağlıyor" dedi.

(ÖZEL HABER) 490 GRAMLIK PARMAK BEBEK HAYATA TUTUNDU
(ÖZEL HABER) 490 GRAMLIK PARMAK BEBEK HAYATA TUTUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 11:22:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 20:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?