30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Partiyi değil sistemi oylayacağız!

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 Eylül'deki halk oylamasının bir parti oylaması olmadığını belirterek, "Bu oylama bir iktidarın sınanması, bir muhalefet partisinin kredi notu değildir. Bizler bundan bağımsız olarak hangi partiyi tutuyor olursak olalım, hangi partiye gönül vermişsek olalım, mutlaka istikrarın topyekün devamının sağlanması için 'Evet' demenin gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Çanakkale'de öğle saatlerinde bazı açılışlara katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÇTSO) ziyaret etti. Oda Başkanı İlhami Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yıldız, meclis salonunda bir konuşma yaptı. Konuşmasında 12 Eylül tarihinde yapılacak referanduma değinen Bakan Yıldız, istikrarın önemine değinerek, "Buradan çok açık bir ifade kullanmak istiyorum. 12 Eylül'deki halk oylaması bir parti oylaması değildir. Bir iktidarın sınanması değildir. Bir muhalefet partisinin kredi notu değildir. Bizler bundan bağımsız olarak hangi partiyi tutuyor olursak olalım, hangi partiye gönül vermişsek olalım, mutlaka istikrarın topyekün devamının sağlanması için 'Evet' demenin gerektiği kanaatindeyim. Her birimizin görüşlerinin farklı olabileceğini düşünerek bunu söylüyorum. Biz burada bir partiyi değil, bir sistemi oylayacağız. 30 yıldan buyana hangi görüşten olursak olalım her birimiz oluşan anayasadan şikayet etmişizdir. İşte bu bir fırsattır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan tarafından Bakan Yıldız'a günün anısına bir hediye takdim edildi. Bakan Yıldız, daha sonra Çanakkale Sanayici İşadamları Derneği (ÇASİAD) ile Çanakkale Girişimci İşadamları Derneği'ni (ÇAGİAD) ziyaret ederek, üyelerle görüştü. Bakan Yıldız, Biga ve Çan'daki çeşitli programlara katılmak üzere Çanakkale'den ayrıldı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ'DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 17:54:03
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?