2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Saat Kulesi Meydanı ışıl ışıl

SAAT KULESİ MEYDANI IŞIL IŞIL OLDU

Çanakkale’de 1897 yılında dönemin İtalyan konsolosu Vitalis tarafından yaptırılan tarihi saat kulesinin yeniden restore edilerek güzel bir görünüme kavuşturulmasının ardından başlatılan çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Çanakkale Belediyesi yetkilileri 100 yılı aşkın süredir ayakta olan tarihi saat kulesinin restore çalışmalarının ardından başlatılan çevre düzenlemesinin tamamlanarak bu alanın ışıklandırıldığını belirterek, “KDV dahil yaklaşık 230 bin TL’ye malolan çevre düzenleme çalışmaları öncesi altyapı da elden geçirilerek doğalgaz, elektrik, telefon ve kanalizasyon sitemi yenilendi. Ardından da üst yapı çalışması yapıldı. Düzenleme kapsamında Saat Kulesi Meydanı'nda granit plaktaş ve eskitme parke taşı kullanılırken, etrafına da bazalt plaktaş döşendi. Araç yolunda ise granit küptaş kullanıldı. Ayrıca meydanın etrafına ışıklı babalar ve kaldırım kısmına ise direk tipi aydınlatmalar yerleştirildi. Saat kulesinin etrafına da 21 adet limoni servi dikildi. Işıklandırma sistemi ile dikkat çeken saat kulesi özellikle geceleri daha güzel bir görünüme kavuştu” dedi.

Öte yandan Saat Kulesi Meydanı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler Şair Ece Ayhan Sokak’ta da zemine taş döşüyor.

SAAT KULESİ MEYDANI IŞIL IŞIL OLDU
SAAT KULESİ MEYDANI IŞIL IŞIL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 10:56:02
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 01:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?