30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Sağanak yağış hayatı felç etti

Çanakkale'de gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Gece fırtına ile birlikte başlayan sağanak yağmur özellikle sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sabah okullarına gitmek isteyen öğrencilerle iş yerlerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar yağmur sebebiyle zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 8 saatte metrekareye 5 kilogram yağışın düştüğü il merkezinde yağmurun gün boyu aralıklarla devam edeceğini açıkladı. Belediye ekipleri ise il merkezinde sular içinde kalan cadde ve sokaklarda tıkanan rögarları açmak için büyük çaba sarf etti.

Bu arada, Çanakkale Boğazı'ndan geçmeye çalışan küçük tonajlı gemiler gece etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle yollarına devam edemeyince Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemek zorunda kaldı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri ise Bozcaada'dan sabah 07.30'da yapılması gereken Geyikli seferinin gecikmeli olarak saat 09.00'da yapıldığını açıkladı.

Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki vapur seferleri ise şu an için normal olarak yapılabiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 10:20:30
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 10:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?