30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Salı pazarının yeri değişiyor

SALI PAZARININ YERİ DEĞİŞİYOR

Çanakkale Belediyesi alt ve üstyapısını yenilediği Rotary Parkı civarında kurulan Salı pazarının yerinin değiştirilmesi için gerekli çalışmalara başladı.

Meclis toplantısından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çağdaş şehirlerde mahalle aralarında pazar yerinin olamayacağını belirterek, “Bu kapsamda Rotary Parkı civarında belediye olarak alt ve üst yapı çalışması başlatmıştık. Bu sebeple de Salı Pazarı birkaç ay Cuma pazarının kurulduğu alanda kuruluyordu. Buradaki alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Belediye olarak mahalle ve sokak aralarında bu tür pazar yerlerinin olmasından yana değiliz. Modern şehirlerde bu böyle olmuyor. Daha önce de pazar pazarını bulunduğu bölgeden kaldırmış ve Cuma pazarı bölgesinde kurulmasını sağlamıştık. Şuan Salı pazarını Esenler Mahallesi ile Cevatpaşa Mahallesini de içine alacak şekilde kurmak için bir çalışma başlattık. Belediye meclisimizde oluşturulan komisyonumuz da bu alanda gerekli çalışmayı yapıp yer konusunda bir rapor hazırladı. Komisyonumuz modern bir pazar yeri konusunda Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesi’nin yakınlarında bulunan şehitliğin yan kesimindeki alanı belirledi. Bu yer modern bir pazar yeri için en uygun yer. Bunun dışında bu bölgede bir pazar yeri kurulacak yer maalesef yok” dedi.

AK Parti ve CHP Meclis üyeleri de yaptıkları konuşmalarda çağdaş şehirlerde mahalle arasında pazar yeri olmayacağını belirterek komisyonun kararına destek olacaklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 11:31:02
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 20:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?