5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Saraycıklı, çakallar için silah kuşandı

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Saraycık Köyü’ne inen çakallar küçükbaş hayvan sürülerine saldırmaya başlayınca köylüler tüfekle nöbet tutmaya başladı.

Bayramiç’e 30 kilometre uzaklıktaki dağ köyü Saraycık’ta, 2 ay önce eski muhtar İbrahim Avcı’nın küçükbaş hayvanlarına çakallar saldırdı. Sürüdeki 3 koyun, çakallar tarafından parçalandı. Köylüler, olayın başıboş köpekler tarafından yapıldığını düşünüp fazla önemsemedi. Ancak birkaç gün sonra köy yakınlarından geceleri çakal uluması duyulunca, köylülerin tedirginliği arttı.

Köylülerden Hüseyin Öztürk ve Muhittin Özer’in keçilerinden bazılarının da boğularak parçalanması üzerine Saraycık’ı çakal korkusu sardı. Bir hafta önce Bayramiç Barajı’na keçilerini sulamaya giden 18 yaşındaki çoban Muhittin Özer, akşam üstü köyüne dönerken bir çakalın keçilerine saldırdığına tanıklık etti. Keçilerden birini parçalayan çakal, sürünün başındaki çoban köpekleri tarafından uzaklaştırıldı. Bunun üzerine köylüler tüfeklerle sürülerinin başında nöbet tutmaya başladı.

Muhtar Hüseyin Aslan, “Çakallar aç kalınca köye inmeye başladı. Uzmanlara sorduk, bu hayvanların nesli tükenmekte olan çizgili çakal türü olduğunu söylediler. Biz de köylüleri, çakalları öldürmemeleri konusunda uyardık, sadece havaya ateş açıp korkutmalarını istedik” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 19:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?