6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Sarıçay balıkçısı zor durumda

Çanakkale’de yüzlerce teknenin bağlı bulunduğu Sarıçay’da, denizle bağlantının bulunduğu kısımda dalgalarında etkisiyle biriken kumların derinliği azalması, balıkçıları zor durumda bırakmaya başladı.

Sarıçay’daki balıkçılar, Fevzipaşa Mahallesi’nden çayın içine dökülen moloz ve topraklarla birlikte, Sarıçay ağzında adacıkların oluşmaya başlamasından yakındı.

Yüzlerce balıkçı teknesinin bağlı bulunduğu Sarıçay’ın denizle bağlantısının bulunduğu kısmın, yürünen bir alan haline geldiğini belirten balıkçılar, "Özellikle Fevzipaşa Mahallesi’nden çaya dökülen moloz ve topraklarla bu durum daha da arttı. Yetkililere durumu defalarca söylememize rağmen, bu bölgede bir çalışma yapılmadı. Kısa bir süre sonra çay ağzı kapanma noktasına gelecek. Bunun ardından da balıkçılar çaydan çıkamayacak. Yetkililerden yıllardır derinleştirme çalışması yapılmayan Sarıçay’da yeniden bir çalışma yapmalarını istiyoruz. Zaman zaman gel git olaylarının yaşanmasının ardından teknelerimiz çamura saplanıyor. Aksi halde ekmek teknelerimizle balığa çıkamaz hale geleceğiz" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:18:23
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 12:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?