5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Sarıkamış Şehitleri törenle anıldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesi” düzenlendi. 

Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen anma gecesi şehitler için okunan dua ile başladı. Gecede bir konuşma yapan Küçükkuyu Ülkü Ocakları Başkanı Çetin Yıldız, Sarıkamış harekatının 93. yıl dönümün önemine değinerek, “Bugün abideleşmiş kahraman Mehmetçiğimizi, kendisine layık bir şekilde anma mecburiyetindeyiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Sarıkamış harekatından aynı zamanda ders de çıkarmalıyız. Ölümsüz nağmelerle milletimizin hafızasına nakşolan bu facia ve kahramanlık, on binlerce vatan evladının buz tutmuş feryadı, dağlardan taşlardan yankılanan, kalanların ise ağıtlarına yanık türkülerine dönüşmüş ve milletine mal olmuştur. Tarihin bu acılı sayfası halkın hafızası olan türkülerle ve ağıtlarla kayda geçirilmiştir. Bu aslında yenilgi değil, kendini feda etmenin destanıdır” dedi. 

Daha sonra söz alan Ülkü Ocakları gençlerinden Fikret Ergin de günün anlamını ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Etkinlik Sarıkamış belgeselinin izlenmesi ve istiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 12:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?