2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Şeffaf Beygir Film Şenliği başladı

ŞEFFAF BEYGİR FİLM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Çanakkale'de bu yıl ikincisi düzenlenen, “En 1'inci Geleneksel Uluslararası Şeffaf Beygir, 2011 Film Şenliği” yürüyüşle başladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, film yönetmeni Murat Şeker, Oyuncular Yüksel Arıcı, Settar Tanrıöğen, Ali Sürmeli ve sunucu Hakan Bilgin'in de aralarında bulunduğu yönetmen ve oyuncuların katıldığı yürüyüş Saat Kulesi önünden başlayıp Yalı Hanı’nda sona erdi. Tarihi handa düzenlenen kokteylde bir konuşma yapan Oyuncu Ali Sürmeli, Çanakkale’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Biraz geç kaldınız sevgili Çanakkaleliler. Çünkü siz daha bir heykelin maketini yaparken, Yeni Zelandalılar, İngiliz, Anzak, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden bütün yaralılarının taşındığı eşeğin heykelini dikmişler. Dilerim 2015'te zaferin 100'üncü yıldönümü için çok kapsamlı zaferi anlatan film çekerler. Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl ve ben iki yıldır Steven Spielberg'e bizim bu masum hikayemizi film yaptırabilmek için uğraşıyorduk. Fakat Ermeni kardeşlerimiz daha erken davranıp, kendilerini anlatan film yapması için Spielberg'le anlaşmış” dedi.

24 Temmuz Pazar gününe kadar kentin değişik bölgelerinde kurulan 7 açık hava merkezinde çeşitli filmlerin gösterileceği şenliğin büyük ilgi örmesi bekleniyor.

ŞEFFAF BEYGİR FİLM ŞENLİĞİ BAŞLADI
ŞEFFAF BEYGİR FİLM ŞENLİĞİ BAŞLADI
ŞEFFAF BEYGİR FİLM ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 20:18:02
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 18:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?